החושים של תת המודע כמכפלת הכוח שלך להצלחה – חוש שלישי
הי
הגענו כבר לחוש השלישי – כשהיינו ילדים השתמשנו בו הרבה, כל הזמן ובקלות נטולת מאמץ… עם הזמן השריר הזה נחלש בעקבות חוסר שימוש והזנחה והתוצאות?… מממ… לא משהו.
אתן לכם דוגמא: בתור אמא לילדה מקסימה בת 6 וחצי אני יכולה להעיד שהודות לה – מאז שנולדה, למדתי ממנה ההממווןןן… וממשיכה ללמוד כל הזמן על פלא החיים דרך העיניים שלה אחד השיעורים המשמעותיים בותר שזכיתי בהם הוא לא אחר מאשר כוח הדמיון…, היא אלופה בזה ומשתמשת בו המון. למדתי שדרך המשחק עם עולם הדמיון אפשר להגיע רחוק – מאוד רחוק.
כמה רחוק? ובכן דוגמה ממה שחווינו בשבוע שעבר
פחד של לא מעט ילדים ו..מבוגרים הוא רופא השיניים (לא תמיד נעים וסימפטי בלשון המעטה) היות והגיעה שעתנו להגיע לטיפול – ניסיתי לחשוב איך למנוע ממנה חוויה לא נעימה וליצור חוויה קצת אחרת – מה שימנע פחד מהביקורים אצל רופאת השיניים. בחרתי לרתום את הדמיון לטובת המשימה והלכנו על זה עד הסוף “אנחנו הולכים למלכת רופאות השיניים, כזו שיודעת לרפא, ולתת ולכל שן את מה שהיא צריכה, היא מטפלת בנסיכות מיוחדות שרוצות את החיוך הכי יפה בממלכה. בטיפול מיוחד היא תפסיק את הכאב והשן תחזור להיות בריאה. קריוס ובקטוס נבהלים ובורחים כשהם רואים אותה והשיניים מאוד אוהבות אותה. היא רוצה מאוד לראות אותך ולהעניק לך את הטיפול המיוחד – לא הרבה מגיעות למלכת רופאות השיניים, והיא בחרה בך. אהיה שם איתך, אז מה את אומרת?, שנלך?
במהלך הטיפול דאגתי להיות לצידה ופירטנו לה בשיתוף עם הרופאה והסייעת מה קורה בכל שלב… עכשיו עושים: “שפריץ של מים מיוחדים לעשות לשן מקלחת” ועכשיו… “כוח המחץ לריפוי בא לעזרה – זזזזז, זה השם הוא בא לחלץ” וכעת: “שמים טבעת לשן- לקשט אותה ולתפוס את קריוס ובקטוס שלא יברחו” ו…אחרי הטבעת: “מקשטים את השן ביהלומים יפים – לכן אסור לסגור את הפה שלא יעלמו”, “זה פחות נעים – עוד רגע וזה עובר – קריוס ובקטוס עוד ורגע נתפסים…, כל הכבוד גיבורה!”
הקטנטונת שלי עמדה בטיפול בגבורה, ואף צחקה תוך כדי. וכל זה כשעשתה סתימה בלי זריקה, ובלי חומר הרדמה… וואו…, היא הדהימה גם אותי. הרגישה גיבורה ושותפה מלאה לתהליך. ובסוף הטיפול – חיזוק של “כל הכבוד אלופה, עשית עבודה נפלאה – עכשיו השן בריאה ויפה!” בוודאי עכשיו מגיעה לך מתנה – והיא מאושרת – בוחרת את הפרס מתוך סלסלת ההפתעות.
זאת אחרי הכנות, איתור רופאה מתאימה שתאפשר חוויה תואמת למה שראיתי בדמיוני. לחוויה שלא תיצור אצלה רתיעה – אלא משהו קצת אחר וגז הצחוק המקובל בטיפולי השיניים לילדים. ההכנות וכוח הדמיון הוכיחו את עצמם – “אמא מתי חוזרים לרופאה הנחמדה?” כוח הדמיון הוא אחד הכלים העוצמתיים והחזקים ביותר הקיימים ברשותינו הבעיה היא שאצל רוב האנשים הדמיון הולך ומתמוגג לאיטו במהלך השנים מעין תופעת לוואי כזו של הזמן…

אז מה קרה במהלך הזמן… לאן נעלם הדמיון? – החוש השלישי של תת המודע
אנחנו נהיים “רציניים” עם “רגליים על הקרקע”, ופועלים ב”אחריות” ו”הגיון” כי ככה זה, צריך לחזור להיות ראציונאליים – בעולם המבוגרים. אין מקום וזמן למשחקים… ואז שגרה אפרורית עוטה מבלי שנשים לב ומזדחלת לאיטה אל חיינו הניצוץ בעיניים שהיה קיים שם מאז ילדותינו הופך ל”אחר”, “מחושב” ו”מושכל” יותר.
אם נתבונן סביב נוכל למצוא את המנטורים הגדולים באמת, בגודל מוקטן עם תשוקה לחיים, עם דמיון מפותח, שמחה, ואושר. אלו הם לא אחרים מאשר הילדים!. כן כן – הילדים. באם רק נשים לב – נבין כי הלמידה המשמעותית ביותר יכולה להגיע מהם. ילד כשהוא מחליט כשהוא כבאי – הוא הופך לאחד בן רגע על כנפי הדמיון עם משאית כיבוי שעושה את ה”רעשים המתאימים” ומשחק תפקידים למופת. המשחק ככלי שמאפשר הנאה, ויצירתיות…, הם אלו שאנו המבוגרים כמעט ולא חווים אותם ביום יום. בואו נלמד מהם ונכניס לחיינו את הכלי העוצמתי שבכוחו להשיב צבע וחיות לכל סיטואציה ויתרה מזאת ליצור הצלחות.
אז איך זה עובד? חשיבות הדמיון והשפעתו על ההצלחה שלנו
על מנת להגיע להישגים באשר הם – עלינו לדמיין אותם קודם על מנת לקבל תמונה של מה שאנו באמת רוצים. לדמיין את התחושה, את ההויה, את הרגש. ביתי הצליחה לחוות טיפול שיניים (שאינו נעים לכל הדיעות) בחוויה קצת אחרת עם “מלכת שיניים” שיודעת לתת לכל שן את מה שהיא צריכה, שיש טבעות ויהלומים, ויש סיפור שבו מבריחים את החיידקים (קריוס ובקטוס הידועים). ושהיא הגיבורה בסיפור – שמסייעת למלכה להשיב את ממלכת השיניים לקדמותה. יופי של סיפור לא?… ניתן ליצור ע”י שימוש בדמיון את התמונה המנצחת שלנו בכל תחום ואז עם אותה התמונה – ליישם בפועל שלב אחר שלב, צעד אחר צעד, בבטחה ובהתמדה.
הוכחות הדפי ההיסטוריה
שימו לב…, אם נתייחס לתכונות המשמעותיות ביותר שהובילו להצלחות הגדולות ביותר שנכתבו על דפי ההיסטוריה: נורת החשמל הראשונה, הטלפון הראשון, המטוס הראשון וכו’… המשותף לכולם הוא לא אחר מאשר הדמיון – לולא הדמיון כל אלו לא היו יוצאים לפועל. אז נכון… אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל. ראו את דוגמת רופאת השיניים… נוכל להפוך כל דבר ולהגיע להישגים אדירים.
שנתחיל להחזיר אותו לחיינו?
בואו נתחיל להשתמש בו, הגיע הזמן,
למדו מהילדים וראו עד כמה זה יכול להיות פשוט וקל
שימו לכם זמן יצירתיות ביומן והשתעשו ברעיונות מחוץ לקופסא
גם אם הם לא הגיוניים בהכרח.
הדמיון הוא מצידו השני של ההגיון
נסו אותו – הוא יכניס צבע ותשוקה לחייכם
אתם לא צריכים לדעת את האיך – בטח לא בהתחלה
אל תחששו לקפוץ למים – כבר עכשיו.
איך מתחילים:
- בחרו לעצמכם מטרה
- הקצו זמן יצירתיות ודמיון ביומן (מידי יום)
- אפשרו לעצמכם “להשתטות במחשבה”
- חזרו לילד שבכם
- הקצו זמן ושוחחו עם ילדכם/ הנכד/ האחיין. שימו לב לדרך החשיבה הייחודית שלהם.
- דאגו “לשחרר” את ההגיון מידי פעם, ולעוף על כנפי הדמיון למחוזות בהם לא בקרתם לפני.
- רשמו את מה שעולה לכם – ועשו סלקציה ראשונית של מה שהכי מדבר אליכם.
- שאלו את עצמכם האם זה יקדם אתכם, האם זה אפשרי ובר ביצוע – חשבו יצירתי.
- הכינו “תוכנית עבודה” בשלבים שיקדמו אתכם לעבר המטרה
- התמידו והמשיכו לחשוב יצירתי, בחרו קבוצת מיקוד לסיעור מוחות שתסייע לכם להגיע לפתרונות יצירתיים.