יוצרים תוצאות חמשת משאבי הליבה בחיינו

יוצרים תוצאות חמשת משאבי הליבה בחיינו

מי לא היה רוצה ליצור תוצאות. בפן הכלכלי, בזמן, במערכות יחסים, בבריאות ובאנריה שלנו. לא להיות “פול גז בניוטרל” . אלו הם חמשת משאבי ליבת החיים שעושים את ההבדל בין חיים מלאים ומוגשמים לאלו שלא. ההבדל: האם אנחנו מנהלים את המשאבים הללו נכון. המשותף בין כולם שאלו הם המשאבים המשמעותיים ביותר בחיינו ומשפיעים באופן משמעותי על התוצאות שלנו הלכה למעשה. כולם מושפעים מהאופן בו אנו חושבים ומתנהלים.

זמן – הינו המשאב היקר ביותר ויחד עם זאת השיוויוני ביותר. לא משנה אם מדובר בנשיא ארה”ב, מנקה הרחובות או אדם ממעמד הביניים. לכולם יש 24/7 – 24 שעותת ביממה 7 ימים בשבוע. ההבדל הוא האופן בו אנחנו מנהלים את עצמנו במסגרת הזמן. האופן בו אנחנו מתעדפים את המשימות שלנו, את הדברים החשובים והאם אנחנו מקפידים לא לתת לזוטות ולדברים הפחות חשובים לתפוס לנו נתחי זמן גדולים. אנשים מצליחים – מפידים לשמור על הזמן שלהם בקנאות ולהקצות אותו לטובת הדברים החשובים להם מבלי לתת לזוטות או לבלתמ”ים להסית אותם מהמטרה.

כסף – הינו משאב מתכלה. בצעירותי, לא ייחסתי חשיבות כלל לכסף. והייתי עם גישה מאוד רומנטית לחיים. שהכי חשוב שיש אהבה, הגשמה. עם השנים למדתי שמשאב הכסף הינו חלק בלתי נפרד מהתפתחותו הרוחנית והאישית של האדם. כסף הוא אנרגיה המהווה כסחר חליפין תמורת ערך שאנחנו מספקים. ככל שנספק יותר ערך לעולם – כך משא”ב זה יגדל. איני מונעת מכסף, איני מגדירה עצמי כאדם חומרי ויחד עם זאת, ההבנה כי כסף הינו אנרגיה שנועדה לסייע לאדם לספק לבני ביתו חיים טובים יותר, לעצמו דרך הגשמה ויכולת נתינה לסובבים אותו ובסקלות רחבות יותר – לסייע להפוך את העולם למקום טוב יותר. אני מאמינה כי אדם שמוע מרוע – ינתב את אנרגיית הכסף לשם, ואילו אדם שמונע מטוב – ינתב את אנרגיית הכסף ליצירת עולם טוב יותר והשפעה לטובה. תודעת שפע הינה הבסיס להתפתחות רוחנית ואישית היות ואם נתבונן לעומק. כוונת הבורא לא הייתה שנהיה במירוץ עכברים מהיד לפה ונתעסק בהישרדות. אלא נגשים ייעוד מסויים, נלך בדרך של הגשמה. ניצוק משמעות לחיינו, לחיי אלו שבסביבתנו. ואף לעולם. אם נהיה עסוקים בלגמור את החודש לא נהיה פנויים לדברים החשובים באמת.

בריאות – המשאב חשוב מאין כמוהו, נאמר כי רוב בני האדם לא יידעו להעריך את המשאב הזה שנמצא ברשותם, ועלולים לקחתו כמובן מאליו. הזמן בו מעריכים אותו – הוא כשקורה משהו, כשפתאום חוטפים שפעת או שכואבת הרגל. או חלילה גרוע מזה. אז מרכז תשומת הלב היא לחזור לחיוניות ובריאות תקינה על מנת להמשיך בחיינו. כל הכסף והזמן שבעולם לא שווים מאום ללא בריאות. נשאלת השאלה כיצד נוכל לשמר משאב זה ביום יום מבלי שחלילה משהו יקרה (כל עוד זה תלוי בנו כמובן). איך אנחנו מתנהלים בחיי היום יום שלנו, האם אתם מקפידים על הדלק הנכון לגוף שלכם (תזונה בריאה ופעילות גופנית, שתיית מיים מרובה). האם אתם שומרים על עצמכם? נמנעים מסטרס מיותר ומקפידים לישון טוב? (מינימום 6 שעות בלילה).

מערכות יחסים – על  פי מחקרים נמצא כי משאב זה משפיע על אריכות ימינו באופן ישיר. אנשים המוקפים בחברים, קהילה, זוגיות תומכת מעלים את הסיכויים שלהם לחיים ארוכים ומאושרים יותר.

לנשים נמצא כי זמן האיכות עם חברות – מגדיל את אירכות החיים, מוריד לחץ ומתח ומעלה את מפלס האושר, מחזק את המערכת החיסונית ועוד.. תופעה דומה נמצאה בקרב הגברים אך בהקשר אחר. גברים המעוניינים להאריך את אורח חייהם – רצוי שימצאו לעצמם זוגיות. מערכות זוגיות טובות הן אלו שמסייעות לגברים להאריך חיים. (לא עם מספר נשים, אלא עם אישה אחת משמעותית, ויצירת חברות ושותפות מלאה). מעניין נכון? זהו משאב שחשוב לטפח אותו, לשמר אותו ולייחס לו את החשיבות המתאימה. רצוי לפנות זמן ביומן לטיפוח קשרים אלו.

אנרגיה – אין לנו אין סוף ממנה. אם אנו משקיעים אנרגיה פיזית / מחשבתית / רגשית זה בא על חשבון דברים אחרים. לדוגמא אם יהיה ריב בינכם לבני הזוג או הילדים, הדבר יוריד משמעותית את מפלס האנרגיה וישפיע על שארית היום שלכם. אותו הכנ”ל אם נשקיע אנרגיה במסע כומתה – סביר להניח שלא נוכל לרוץ מרתון באותו יום. אבל שעה שלל פעילות גופנית יכולה להעלות לנו את מפלס האנרגיה במאות מונים. (גם אם יותר או פחות) הכל במידה והתאמה לאדם שמבצע ויכולותיו. מחשבות כמו דאגה, מתח, לחץ יכולים לגזול מאיתנו אנרגיה רבה. על כן, חשוב שנלמד לנהל את משאב האנרגיה באופן מושכל ולהוציא אנרגיה במקומות הנחוצים ולא לבזבז אנרגיה לחינם (היות ולרוב זה יבוא על חשבון דברים אחרים) ” בחרו את הקרבות שלכם” הוא משפט גאוני שמאפשר לנו בחירה ולא לפעול על אוטומט. במקום להתעצבן על כל דבר ולהשקיע בו אנרגיה, זמן ותשומת לב. חשוב שנוודא שהדברים עליהם אנחנו בוחרים להוציא עליהם אנרגיה הם דברים שמשרתים אותנו ומקדמים אותנו.

 

מוזמנים לשתף

שלכם,

שרון.

Share this post with your friends

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן