

שרון אייזן
הקשבה תוצאתית
- ,
- , בלוג
כשאנחנו מפרקים את התמונה הגדולה האם אנחנו בקשב בנקודות הנכונות. האם אנחנו ממוקדים בעיקר, האם אנחנו באמת מצליחים לשים את האגו בצד ולהיות קשובים לצד השני בהתאם לאמילי – אני מה יוצא לי מנקודת המבט של הצד השני. להכניס את עצמנו לנעלי אותו גורם עימו אנו בדיאלוג: מהם הכאבים שלו, הצרכים, למה הוא לא ישן בלילה, מה חסר לו וכיצד נוכל לסייע? משם השיח יהיה שונה לחלוטין. עם מודעות ותרגול וכל להפוך למקשיבים תוצאתיים מעולים מה שישפר באופן ניכר את התקשורת הבין אישית, מערכות היחסים שלנו לרמה הבאה וימצב אותה ברמה גבוהה יותר כשהפועל היוצא מפיתוח מיומנות ההקשבה התוצאתית היא תוצאות טובות יותר!
מה זו הקשבה תוצאתית
הקשבה זו התכונה החשובה ביותר שנדרשת מאיתנו בתקשורת שתהיה אפקטיבית ותניב תוצאות רצויות, תמנע קצרים, אי הבנות וריבים מיותרים. העניין הוא שרובינו פספסנו את הוראות היצרן. מה הכוונה? ובכן, יש לנו 2 אוזניים ופה אחד. זה לא מקרי. בהוראות היצרן הכוונה היא שעלינו להקשיב כפול ממה שאנחנו מדברים. הבעיה היא שרוב האנשים אוהבים להשמיע את עצמם. ובזמן דיאלוג הם עסוקים בלחשוב על מה יענו לאדם השני בזמן שהוא מדבר במקום באמת להקשיב. אנחנו מפספסים המון בלי לשים לב. וחבל.
כדי לתת להקשבה את הכבוד הראוי לה, אני מזמינה אתכם לתרגל את סגנון ההקשבה הבא: הקשבה תוצאתית. הכוונה היא להזכיר לעצמנו בכל דיאלוג מה התוצאה שחשוב לנו לייצר. בדיאלוג מול לקוח, בני הזוג, הילדים, הבוס. השאלה המנחה בהקשבה תוצאתית היא מה התוצאה שחשוב לנו ליצור בסיטואציה. לפני שאנחנו מגיבים, לפני שאנחנו מחפשים מה לענות, לעבור לנעליו של הצד השני. להתמסר לשיח ולהיכנס לעולמו של השני, להקשיב לו באמת. לתת לאגו לנוח, למחשבות לנפוש ולקחת את ההזדמנות לראות דברים אחרת. הלא אם נמשיך להשמיע את מה שאנחנו רוצים לומר אנחנו חורים על מה שאנחנו כבר יודעים. אם נתמקד באדם אחר עם פתיחות מחשבתית אנחנו לא בהכרח צריכים להסכים איתו אבל מקסימום נלמד משהו חדש. אולי נוכל לראות את הדברים מפרספקטיבה אחרת שתעניק לנו תובנות חדשות. אחד מהדברים הבעייתיים ביותר שלנו בני האדם הוא קיבעון מחשבתי והרצון לצאת צודק בכל מחיר, לא משנה מה. ברגע שנשחרר את זה נגלה עולם חדש שנפתח בפנינו. ההיאחזות הזו בעמדות שלנו משאירה אותנו בצרות מחשבתית שלא מאפשרת לנו לגדול ולהתפתח.
כדי לפתח הקשבה תוצאתית עלינו לתרגל אותה. אם נעמיק בזה, חשיבה תוצאתית היא זו שהופעת את סדר החשיבה – מהתוצאה לדרך, מהסוף להתחלה. מה שמשנה את קבלת ההחלטות שלנו והאופן שבו אנחנו פועלים. הקשבה תוצאתית גם היא מתחילה מהסוף. במקום להתמקד בנו – אנו משחררים אחיזות, אמונות ותפיסות ומקשיבים באמת ובתמים לצד השני. ללא שיפוטיות וביקןרת. ממקום נקי ככל האפשר. הקשבה זו היא לא פשוטה ומצריכה עבודה פנימית. אך מאפשרת לנו עולם ומלואו מבחינת פתיחת ערוצי החשיבה, גילוי תובנות חדשות ופתיחות מחשבתית והקשבתית.
עקרונות החשיבה התוצאתית מתחילה בשאלה: מה חשוב לי באינטראקציה הזו? מה התוצאה שאני רוצה לייצר. כך בהקשבה תוצאתית מול הילד למשל, אם התוצאה שנרצה לייצר מולו תהיה לנו ברורה ומול היעיניים, זה יהיה קו מנחה בהקשבה שלנו. ובאופן שבו אנחנו מגיבים לגברים הנאמרים. ההכלה תהיה רחבה יותר. בואו נצא מנקודת הנחה שיש סיטואציה מול נער מתבגר. הוא מלא אנטי וביקורת וכעס (לא מוצדק) אלא פרי הורמונים.
ללא הקשבה תוצאתית אנו עלולים להיגרר איתו למאבקי כוחות, לריבים מיותרים ולמתח שרק יגביר את התחושות השליליות לשני הצדדים. מאידך גיסא, ברגע שניישם את החשיבה התוצאתית – נחדד לעצמנו ונזכיר לעצמנו את המגדלור. מה התוצאה שחשוב לנו לייצר בתמונה הגדולה עם הנער המתבגר המוצף הורמונים. קרוב לוודאי שהתוצאה הרצויה היא לייצר קרבה. הדרך לעשות זאת, זה בדיוק ההיפך מאיך שהוא מצפה שנגיב (באוטומט) לתת לו להוציא. לא לעשות עניין. וברגע שיש את ההזדמנות המתאימה. ליצור תקשורת מקרבת, לחבק, לדבר בגובה עיניים.
לבקש לדעת מה מציק וכואב, ואיך אנחנו יכולים לעזור. ופשוט להיות שם, ולהקשיב. תוך שאנחנו במיקוד מול מה שחשוב לנו בתמונה הגדולה. בהתחלה זה יהיה מאתגר. אבל ככל שדנתרגל יותר ויותר את שריר ההקשבה התוצאתית יהיה לנו קל יותר. ולמעשה, ככל שנתרגל את זה יותר נהפוך למאסטרים בהקשבה התוצאתית ונגיע לרמות שליטה גבוהות גם במצבי כעס ונוכל למנוע אחוז ניכר מהריבים בדיוק בזמן.
אותו הדבר לגבי תקשורת בין בני זוג, תקשורת עם קולגות לעבודה ועם הבוס.
אם נמחיש את עיקרון ההקשבה התוצאתית כך הוא נראה:

- מה התוצאה שאנחנו רוצים להשיג
- במקום להיות ממוקדים בעצמנו להיות ממוקדים באחר – להיכנס לנעליו (אמילי)
- בקונפליקט/ ריב/ חוסר הסכמה – להעיזר בשפת האני כדי ליצור הזדהות ולא התנגדות, להוריד את האצבע המאשימה ולדבר על איך הרגשתי בשל ..
- להתאים את המענה מתוך הדברים שעולים, לשאול שאלות מתאימות (מאגר השאלות התוצאתיות יכולות לתת מענה בהתאם לסיטואציה)
- לא לאפשר לתסכול אם אחרים רוים דברים אחרת מאיתנו, לדעת לשחרר. (כאן מקום מעולה להכניס את תפילת השלווה) דברים שמגיעים ממאבק, אינם מדוייקים לנו. זהו רמז לכך שדבר טוב יותר מחכה לנו בהמשך.
- לתת לתוצאה להיות המגדלור, להסכים לשחרר אם זה לא מתכנס לכיוון, לשמור על גמישות מחשבתית.
- לשקף את דברי האחר. הבנתי מדבריך שחשוב לך___________ ואינך מוכן לוותר על ______________ וכן יכול לשחרר את ______________, תודה על השיתוף. זה מאוד חשוב לי. ואעשה את המיטב. נוכל לחשוב יחד איך להגיע לפתרון.
מה שחשוב לי _____________ איני מוכנה לוותר על_____________ וכן יכולה לשחרר את_____________.
אם יש ניגודיות ואין הסכמה. אפשר ליצור דרך חלופית בה כל אחד מהצדדים עושה צעד לקראת האחר בנימוק התוצאה הרצויה בשמירת מוקד עיקרי החשוב ל 2 הצדדים באותה מידה ולפעול לטובתו תוך שימתו במרכז. אני מבינה שחשוב לך_____________ אינך יכול לוותר על ____________ ויכול לשחרר את__________, מה אם כל אחד מאתנו יעשה ____________ כדי שלמור על החשוב לשנינו, תוך עשיה של ____________ כדי להשיג את____________. המקרים אלו התועלת צריכה לעלות על העלות ל 2 הצדדים. משמע. יצירת win win.
חשיבה תוצאתית בשיחה עם מונופול
הלו?
כן
הלו? פה זה בזק?
כן אדוני, במה אפשר לעזור לך?
אני רוצה להתנתק!
למה אתה רוצה להתנתק?
כי אתם על הפנים!, השירות שלכם גרוע!, האינטרנט שלי מתנתק כל שני וחמישי. אני לא יכול לעבוד ככה!
אני מבינה אדוני, אני מצטערת על החוויה שלך, ומאוד אשמח לעזור ולתקן את הבעיה.
לא לעזור ולא לתקן!, אני רוצה להתנתק!
בהחלט אדוני, אני מבינה שאתה רוצה להתנתק, רק קח בחשבון שברגע שאתה מתנתק המספר שלך ישוחרר ויוכל לעבור לאדם אחר. לא נוכל לשמר עבורך את המספר. היות שאני מבינה מדבריך שאתה עובד מהבית והאינטרנט חשוב לך שיהיה יציב וללא ניתוקים, נוכל לעזור לך גם להפחית את המחיר וגם לקבל פס רוחב גדול יותר ובמקביל לשלוח טכנאי למקום מגוריך כדי לוודא שהניתוקים ההלו יהיו נחלת העבר ולא תצטרך להתמודד איתם עוד ולזכות אותך בחודש חינם כפיצוי על החוויה שלך עד כה. אוכל לתת לך את המספר הישיר שלי ובכל פעם שיש בעיה תוכל ליצור קשר ישירות כדי לשפר את חוויית השירות שלך.
איך אני בכלל יכול לסמוך עליכם. אני לא יכול להרשות לעצמי להתנתק, זה פשוט בושה. אני מפסיד לקוחות.
כדי ליצור חוויה מתקנת, וכדי לא לאבד לקוחות נוספים עקב שינוי המספר הקיים, מוזמן לתת לנו הזדמנות, אוכל לתאם לך טכנאי שיגיע אליך היום אחה”צ האם אפשרי מבחינתך?
אני אמור להיות בבית.
מצוין, אם כך אדאג שיגיעו אליך עוד היום. במקביל אני מוזילה לך את עלות החבילה הקיימת ומשדרגת לך את פס רוחב הגלישה. בשילוב הזה נוכל לוודא שהאינטרנט לא יתנתק כפי שקרה עד כה, שתוכל לעבוד בנחת, וכמובן לדאוג לשירות לחוויה מתקנת עבורך. אוכל לתאם עבורך כעת?
טוב, שלא יהיה מאוחר. ותשלחי לי את הפרטים שיהיה תיעוד לדברים
בהחלט ובשמחה, תודה על יצירת הקשר, נעשה את הכול כדי לסייע בהקדם, ומחר ברשותך אבדוק אתך שהותקן והכול כשורה.
תודה
להתראות.
הקשבה בה אנו מתפנים מכל עיסוק או מחשבה אחרת כדי להיות בתשומת לב מלאה לדברים הנאמרים על ידי הצד השני בלי להיות עסוקים במה נענה ומתי אלא מתוך ענין כנה ומלא בנאמר, תוך שאילת שאלות, שיקוף הנאמר ווידוא על ידי חזרה על דבריו על ידי חזרה במילים שלו בסיום הצגת הדברים: “אם הבנתי אותך נכון חשוב לך……………….”
אנו ממקדים את הדברים ושומרים על המסר המרכזי.
- להיות ממוקדים בהבנת הצד השני ממקום נקי ונייטרלי ללא פרשנויות
- שיקוף רגשי- התייחסות לרגש שמובע בדברי האחר.
- לשאול לגבי דברים לא מובנים.
- לדבר כשהדובר “מרשה”- מאפשר או מצפה לתגובה בקול.
- לדבר לאט וברור
- לוודא שאנו מפרידים את העיקר מהתפל ומתמקדים במה שהכי חשוב לו.
ברגע שנאמץ הקשבה תוצאתית בכל אינטראקציה, מצב וזמן בו אנו נמצאים, נוכל לשפר משמעותית את התוצאות שלנו. בסוף פרק זה אני מציעה לך להתחיל לתרגל כבר עכשיו, בסביבת העבודה, בבית, במערכות יחסים. התוצאות לא יאחרו להגיע.
כדי להפיק את הערך המשמעותי ביותר מכל תהליך, בין שאנו בתקשורת עם לקוחות, קולגות, בני זוג, בוסים, ילדים, תחשבו על זה רגע, לא סתם יש לנו שתי אוזניים ופה אחד. רוב האנשים עוסקים רוב הזמן בלדבר, וגם כשהם בדיאלוג הם עסוקים בלחשוב מה לענות לצד השני ולא באמת מקשיבים. חוק השאלה נותן לנו תזכורת להקשיב יותר, לשאול את השאלות הנכונות, את עצמנו ואת אחרים. כדי לקדם תוצאות, תהליכים ולדייק כל הזמן את הדרך , ברגע שנשאל את עצמנו את השאלות הנכונות, יהיה לנו הרבה יותר קל להגיע להחלטות הנכונות ולהתקדם. חשוב מאוד לא לקחת את החיים על אוטומט.
אתן לכם דוגמה: איש מכירות לפגישה אצל לקוח, ומיד מציע לו את מרכולתו, מציין בפניו את כל מה שהוא מציע לו ומשקיע המון אנרגיה באופן הצגת הדברים כדי שיהיה ברור ומקצועי. אם לומר את האמת זו הטעות הנפוצה ביותר שכל איש מכירות/ עסקים יכול לעשות.
ההקבלה לשיח בין אנשים שכל אחד עסוק במה הוא הולך לענות לצד השני, במקרה כזה אנחנו לא באמת מקשיבים ולעולם לא נוכל לתת מענה של ממש. ברגע שאנו יודעים לשאול את השאלות החכמות, ולקבל אינפורמציה שתשרת אותנו מתוך הדברים שנאמרו לנו על ידי הצד השני, נוכל לתת מענה אופטימלי עבורו בלי לבזבז זמן, ניסיונות כושלים ולהימנע ממפחי נפש עבור 2 הצדדים. אתם לא צריכים לנחש, פשוט תשאלו. ככל שתשאלו יותר (את השאלות הרלוונטיות) כך גדלים הסיכויים שלכם לדעת בדיוק מה הצד השני צריך. זה נכון ללקוחות/ קולגות/ בני זוג/ בוס/ ילדים. התקשורת האפקטיבית ביותר בנויה מהקשבה תוצאתית.
הקשבה זו מסייעת גם למעביר המסר וגם למקבל המסר להיות ממוקדים במסר המרכזי, במה שהכי חשוב להם באותו רגע, באותה סיטואציה בלי ליצור הצפת מידע ולפשט את התקשורת לאפקטיבית וממוקדת. הרבה יותר קל ליישם דבר אחד מאשר הצפה של דברים הנאמרים ונזקרים לאוויר תוך יצירת תיעדוף חכם. כך, גם הרבה יותר קל לעבוד כל פעם על דבר מסויים וממוקד המקבל סדר עדיפות. מיומנות התקשורת הזו הופכת להיות פרודוקטיבית יותר מאי פעם. כשבכל פעם מתמקדים בדבר מרכזי אחד. משפרים אותו ואז עוברים לבא אחריו. סיכויי ההצלחה וההטמעה גבוהים בהרבה במיומנות תקשורת מודרנית בעידן של הצפת מידע מכל מקום. ההקשבה התוצאתית מתמקדת בתוצאה שאותה רוצים להשיג המשמשת כמגדלור לצדדים המעורבים.

לעיתים כדי להגיע למטרה חשוב לאמץ את האסרטגיה הבאה:
אסטרטגיית הצפרדע החירשת – אם אתם בסביבה שלא מאמינה בכם. ואתם מוצאים שברגע שאתם משתפים את החזון/ החלום שלכם אתם צריכים להשתמש באסטרטגיית הצפרדע החירשת. זה אומר שאתם צריכים להיות “חירשים” לגבי הדברים השליליים שנאמרים לכם או עליכם. החוסן המנטלי משמעותי היות שהאנרגיה שאנחנו מייחסים לדברים אלו גוזל מהאנרגיה שאנחנו יכולים להשקיע על מה שחשוב לנו ליצור, ויותר מזה, מיקוד באנרגיה זו מחלישה אותנו משמעותי ולמעשה תוקעת לנו מקלות בגלגלים. הכוח ועוצמה במסר שאנו מעבירים לעצמנו הוא קריטי לקביעת הצלחה או כישלון. פחד, ספק, חשש, מחלישים אותנו ומפחית את הסיכוי שלנו לקבל את מה שאנחנו רוצים. החירשות צריכה להיות סלקטיבית. בחרו בקפידה את המסרים שאתם מרשים לעצמכם להכניס לתודעה שלכם. בחרו בקפידה את הסביבה שלכם.
על כל אדם שלא מאמין בכם תוכלו למצוא 10 שכן מאמינים בכם. זכרו זאת. התנאי הראשוני הוא להאמין בעצמכם. ואמונה זו חייבת להתחזק כמעיין נובע. נכון, לכולנו יש תקופות טובות יותר ופחות. ותקופות שאנחנו מלאי מוטיבציה ואמון ותקופות שפחות. עלינו לעמוד על המשמר ולהגן ולשמור על החלומות שלנו. אחרת הם יברחו לנו בין האצבעות.
ההקשבה התוצאתית מאפשרת לנו להיות ממוקדים ולא לתת לזוטות להסיט את תשומת הלב שלנו מהעיקר. לעיתים באינטראקציה עם לקוח נוכל תוך הקשבה לאתגרים ולשאלות לתת מענה שהוא צמא לו שמוביל אותו לתוצאה שהוא מבקש להשיג.
בהקשבה תוצאתית מול הילדים שלנו – נוכל לתת מענה לצורך/ כאב או למקד את תשומת הלב כשאנחנו מצליחים להוציא את ליבת המסר בין השורות ולהבין למה הילד הכי זקוק בין ששהוא כועס/ עצבני או גדוש באינפורמציה ונלהב. במקום להיגרר למאבקי כוחות ואגו – לדעת לתת את החיבוק ולהסב את ההקשבה להקשבה אמפתית המניבה תוצאה רצויה ומונעת ריב מיותר שמרחיקה אותנו ממנה.
ההקשבה התוצאתית היא למעשה כלי שנועד למקד אותנו ואת האנשים שעימם אנו בתקשורת באופן מקדם ומקרב ועם זאת ענייני הממוקד בתוצאה רצויה בדרך המשלבת רגש, אמפתיה, והקשבה אמיתית לצרכי הצד השני עימו אנו מתקשרים. לדעת שלאופן שבו אנחנו מקשיבים לצד השני יש השפעה משמעותית על התוצאות ועל האופן בו נתקשר זאת מולם.
על כן בסגנון הקשבה זה, עלינו לשים בצד את השיפוטיות, הביקורת, והסקפטיות. את כל אותם גורמים שלא מאפשרים לקדם את הדברים למקום חיובי. אם אם הצד השני מנסה לגרור אותנו למאבקים שאין לנו שום רצון בהם, במקום להיות בובות על חוט ולהגיב, לשמור על קור רוח וליצור מומנטום בכיוון הרצוי עבורינו. לעיתים אין ברירה ונאלץ להגיב, אך זה לא רק שחור ולבן אלא ישנם הרבה גוונים אפורים באמצע. הדרך הנכונה להתמודד עם בריונות לדוגמה: היא להגיב הפוך לחלוטין ממה שהצד התוקף מצפה, במקום לתת קונטרה ולהזין את הפייט, לשחרר את הקונטרה ולתת לצד השני להבין שאין במי להילחם. ואף ההיפך. לחייך, להיות אדיבים, לדבר בנועם. התגובה ההפוכה היא זו שלמעשה יוצרת היפוך זרימה ומאפשר לנו לקחת חזרה שליטה על המצב הקיים. ישנם מקרים חריגים שבהם נידרש להגיב בהתאם, אך ברוב המקרים – התנהלות זו מוכיחה את עצמה. שחררו את האגו, את הכבלים שמושכים אתכם לסחרורים מיותרים. גם אם בעיניכם “תיתפסו כחלשים” דעו לכם – שההיפך הוא הנכון. ויותר מזה, האופן בו האחר תופס אתכם לא רלוונטית, אלא האופן בו אתם תופסים את עצמכם הוא החשוב. חשבו מה התוצאה הרצויה מבחינתכם ופעלו לפיה. תנו לתוצאה הרצויה להוביל אתכם, את ההקשבה שלכם ולפיה את ההתנהלות והתקשורת הלכה למעשה. שמרו את המלחמה לסוף, רק שבאמת אין ברירה ורק אחרי שאתם יודעים שעשיתם הכול כדי לא למצוא את עצמכם בה – היות שאז כולם נפגעים. הקשבה תוצאתית מאפשרת לנו לשחרר חסמים, אמונות מגבילות, ומסכים שמערפלים לנו את החשיבה. אלא להיות ממוקדים במטרה ובתוצאה הרצויה מבחינתנו. לא תמיד זה פשוט, ולעיתים מאוד מאתגר היות שהאוטומט והמוח הרגשי דוחף אותנו למשהו מנוגד לאיפוק הנדרש במקרים אלו, אך זה שווה את זה. כל שעליכם לעשות כדי להגיע לשם הוא לשנות את הסיפור הפנימי. גם אם מדובר באדם שאתם הכי כועסים עליו בעולם ובצדק, חשבו מה טוב הסיטואציה, מה השיעור שעליכם ללמוד והוקירו לו תודה. לא בציניות. אלא באמת. אחלו לו טוב. שלחו לו אנרגיות מרפאות וטובות. סלחו לו, זכרו שהוא שליח – שאמור ללמד אתכם, לחזק אתכם, ולהוציא מכם את המיטב.
אף אחד לא יוכל לפגוע מכם אלא אם תאפשרו לו. החליטו שאתם שמים את הגבולות ולא מאפשרים לאף אחד לשחק בכם – אלא מנהלים את הסיטואציה בהתאם לתוצאה הרצויה. יש שיטה שנקראת האפונו פונו שנוסדה בהוואי על ידי הפסיכיאטר ד”ר איהלאקלה היו לן. מטרת השיטה היא להניח את משקעי עבר מאחור, לשחרר ולסלוח. המטרה היא להגיע לתדר אפס מצב תודעתי שבו אנחנו משוחררים מזכרונות עבר ומתנקים מכל פסולת או תחושות לא מקדמות או בעלות תדר שלילי – סוג של ניקיון פנימי מתוך הבנה שהריפוי וכל דבר שאותו אנחנו רוצים לשחרר הם פנימיים ולא חיצוניים. משמעותה של השיטה – השבת הסדר על כנו או החזרת הדברים למצבם הטבעי. ידוע שמשקעים – עלולים להביא מחלות. אדם ששותה כוס רעל ומצפה שהשני ימות – פוגע רק בעצמו. הכעס והטינה הם רעל. עלינו לשחרר אותם מתוכנו ושיטה זו משחררת בכבלי השנאה והכאב על ידי 4 משפטים בלבד:
אני אוהבת אותך
סלח לי
אני מצטערת
תודה לך
בהתחלה זה מעורר אנטי, מה פתאום שאומר משפטים אלו למי שפגע בי כל כך? הלא אין בזה כל הגיון. אז.. אתם לא צריכים לומר זאת לאדם עצמו, היות שזה עלול לעורר משקעי עבר ולגרום לפצעים ישנים לדמם היות שאין לנו שליטה לאיך האחר יגיב, וזה לא נכון לומר לאדם שפגע בנו – סליחה (זה אמור להיות הפוך), שיטה זו מכוונת לעצמנו. כדי לשחרר את הרעלנים הללו מגופינו. ולסלוח אותו אדם בלי לשוחח עימו או ליצור עימו כל קשר. אין בזה צורך. אלא בשיח הפנימי שלנו, לשחרר אותו. ההגעה לתדר אפס מתאפשר רק על ידי תהליכים פנימיים של סליחה, קבלה, השלמה ותודה. אנחנו למעשה נושאים באחריות לא רק על עצמינו אלא גם על הכלל כשאנו יוצאים מהמצב הקורבני ולוקחים את השליטה חזרה לידיים שלנו ללא האשמות, ללא אחיזות ואגו, אלא שחרור של התחושות הקשות לאלתר מתוך הבנה שזה לא משרת אותנו בלשון המעטה.
ייתכן שמה שעשוי לתת לכם השלמה הוא הידיעה או האמונה שיש בית דין של מעלה. ושאחרי תקופת החיים הזו כל אדם נשפט על מעשיו – עד כמה עשה טוב או עד כמה חיפש להרע או לגרום לכאב לאחר. יש לכל אחד את אפשרות הבחירה החורצת את דינו בעולם של מעלה. אני מאמינה כי כל אדם צריך להיות הגרסה הטובה ביותר שלו לעצמו ולסביבתו. וכאמור אם אתם מגיעים למבוי סתום ואין ברירה, עשו את הנדרש כדי להגן עליכם ועל מי שאתם אוהבים לאחר שמיציתם את האפשרויות האחרות.