Untitled design (31)

תקשורת תוצאתית

מריבות, מפלות עסקיות, הפסדים, תסכול – כל אלה נובעים בהרבה מהמקרים מתקשורת לא טובה או במילים אחרות – תקצורת. (למעט מקרים חריגים) גם אם לעיתים יש את הכוונה הטובה ביותר לשני הצדדים, אם לא תהיה תקשורת טובה ומקדמת – הצדדים לא יגיעו לשום מקום. אנחנו רואים את זה בכל תחום בחיים. תקשורת טובה היא הכרחית למערכות יחסים, לעסקים, למו”מ, קשרים בין אישיים, זוגיות, קשרים עם הילדים והרשימה עוד ארוכה.. כדי להגיע לתוצאות אופטימליות עלינו לבדוק את התקשורת שלנו. אם היא טובה ומצליחה להעביר את מה שהתכוון המשורר לצד השני או שאולי לא.

 

דנה פנתה אלי אחרי ריב שהיה בינה לבין בעלה ואמרה לי, זהו, זה הסוף. אנחנו מתגרשים. רגע, אמרתי. לא כל כך מהר. תארי לי מה קרה. היא פונה אלי חנוקה מדמעות ואומרת, סוף סוף הוצאתי את מה שהיה לי, אמרתי לו למה אני כל כך כועסת עליו. אני מרגישה בודדה בזוגיות הזאת ונמאס לי – הוא כל הזמן עובד! אין לו זמן אלי, אנחנו בקושי מדברים, בקושי מתראים, גם בסוף שבוע הוא עובד מהבית. זה הזוי. איך הוא הגיב שאלתי? הוא התעצבן, אמר שאני לא מעריכה ולא מבינה כלום, טרק את הדלת והלך. מאז אנחנו לא מדברים.

 

האם בררת איתו מה הבין מדברייך? מה יש לברר אמרה בכעס. אמרתי את מה שהיה לי, מה שהוא הבין זה כבר עניין שלו, עובדה. תראי איך הוא הגיב.

לא, אמרתי. זו הטעות שלך, התפקיד שלך הוא לוודא שהצד השני איתו את מדברת באמת הבין מה עומד מדברייך, ובמקרה הזה, המסר המרכזי הוא שאת רוצה בחברתו, שאת מרגישה בודדה בקשר, שהוא חסר לך. שאת רוצה יותר זמן איתו. נו? שאלה. זה בדיוק מה שאמרתי.

לא. מה שעשית לקחת את הכאב שחשת, והטחת אותו בו עם אצבע מאשימה. אין זו תקשורת תוצאתית. מה? אמרה בפליאה? מה זו תקשורת תוצאתית, שאלה? כבר אסביר, אבל לפני חשוב לי לברר איתך את הדבר החשוב ביותר: האם זו התוצאה שרצית להגיע אליה כשרצית לדבר איתו? לא, ממש לא, אמרה.

 

תארתי לעצמי, זו כבר התחלה השבתי. בתקשורת תוצאתית את פועלת הפוך – לא מתוך אוטומט ואמוציות אלא מתוך מיקוד בתוצאה שאליה את רוצה להגיע עם הצד האחר, ולפני שואלת ומבררת איך הוא מרגיש, מה הוא היה רוצה. משם התקשורת מתנהלת אחרת לחלוטין. דרך אחרת היא לדבר בשפת האני – לדבר עלייך, על איך את מרגישה בלי הטחות ואצבע מאשימה. אלא שיתוף וציון של הגעגוע אליו, לציין את העובדה שהוא חסר לך, שהיית רוצה להיות איתו יותר, שאת מתגעגעת לביחד שלכם. ולשאול אותו – איך את יכולה לעזור, ואיך אפשר להחזיר דייט שבועי משותף או משהו שיתן גם לו קצת אנרגיה ואויר לנשימה בכל העשיה הזו. לא חשבתי על זה אמרה…

 

האם שאלת אותו מה הסיבה שהגביר את תדירות העבודה כל כך? למה זה כל כך חשוב לו? הוא שיתף בחצי פה, שהוא מתמודד על העלאה בתפקיד אמרה, אבל עם כל הכבוד אני כבר ארבעה חודשים בסחרור ובלבד. יש גבול.. התרחקנו וחשבתי שהוא משתמש בעבודה כתירוץ לא להיות איתי. האם אמר לך את זה? לא, השיבה. לפי תגובתו, אסיק שהוא עושה את זה בשביל שניכם, להעלות את איכות החיים, להרוויח יותר. את צריכה לשוחח איתו. להיות לצידו, לסייע ולהיות חלק. לתמוך בו. להקשיב. ואז יתקרב אלייך וישתף אותך יותר ובכל התקשורת שלכם תהיה קולחת יותר כצורך וכחלק אינטגרלי ולא כמשהו מנותק ומאולץ “שצריכים לעשות”.

 

ובלי קשר, תפתחי גם את את עצמך, בשקיעי בעבודה/ בלימודים/ במה שמעניין אותך. תשקיעי בך. את הנכס היקר והחשוב ביותר. נתבי את הזמן הזה מעבר לפיתוח החברות ביניכם להעשיר ולהשקיע בך ובמה שעושה לך טוב. כל לא תהיי מתוסכלת ולא תראי בו כמי שאחראי למלא לך את משבצת

הזמן אלא, תדעי להעסיק את עצמך ולגדול לאישה שאת. אחד הדברים שיקרו בארוח פלא שמיידית תהפכי לאטרקטיבית יותר בעיני עצמך ובעיניו. היי טובה אלייך.

 

דנה חזרה לבן זוגה, התנצלה על ההטחות כלפיו והשתמשה בכלים של התקשורת התוצאתית. התוצאות היו לא פחות ממדהימות בעיניה. היא זכתה לחיבוק שכל כך רצתה, ושיח פתוח עם בעלה כפי שלא היה להם מעולם. הוא נפתח בפניה שתמיד חלם להגיע להיות סמנכ”ל, שנפתחה בפניו הדלת ושהמנכ”ל רואה בו מועמד ראוי. גיא לא תקשורתי כל כך, ועם זאת ציפה שתבין ברגע שראתה שהתמסר כל כך לעבודתו שוודאי מדובר בדבר חשוב עבורו. היות שמה שהיה לו בראש הוא לשפר להם את איכות החיים, ושכעת סוף סוף יוכלו לרכוש את הבית שרצו. ואולי לצאת לחופשה משותפת. הוא שמר את זה כהפתעה ולא דיבר איתה על זה, ולכן כשכעסה עליו תגובתו הייתה לכעוס חזרה היות שחש שאינה מבינה אותו ושהיא כפויית טובה על המאמץ שהשקיע עבור שניהם – כפי שראה זאת בעיניו. מאז, הם מדברים הרבה יותר ומקפידים לצאת פעם בשבוע. היא שיתפה אותו בעקרונות שלמדה ושניהם מיישמים זאת. שיחת התודה איתה הייתה בין המרגשות שקיבלתי. “הצלת לי את הנישואים” אמרה. אנחנו כל כך אוהבים. לא יכולה להעלות על הדעת תרחיש אחר. והכול בזכות התקשורת התוצאתית שלמדתי ממך  ושינו את הקשר שלנו משמעותית. תודה.

 

תקשורת תוצאתית היא תוצר של מחשבה ורגש שמגיעים מתוכינו כאמצעי דרכו אנו מביעים את עצמנו לעולם. היא מורכבת מהקשבה ושפה (מילולית ובלתי מילולית) בהתאמה לתוצאה הרצויה שברצונינו להשיג. אנחנו מתקשרים מחשבות ורגשות במודע או שלא במודע, דבר המשפיע באופן משמעותי על התוצאות שלנו בשורה התחתונה. במקום להגיב על “אוטומט” שנשלף לנו החוצה ועלול להוביל לריבים, אי הבנות ותוצאות לא רצויות בלשון המעטה, תקשורת תוצאתית למעשה מאפשרת לנו לקדם את התוצאות הרצויות בסנכרון עם המחשבות והרגשות שלנו כלפי הסובבים אותנו: הבוס, בן/ בת הזוג/ הילדים/ השותף העסקי/ החברים/ העובדים ועוד.. כמה פעמים שמעתם את הביטוי: “זה לא מה אומרים כמו איך אומרים”. מה שמתייחס לטונציה, לשפת הגוף, וזה רק על קצה המזלג. אנחנו אלו

ששולטים בתקשורת, לא היא בנו. בכוחה של התקשורת התוצאתית לקבוע האם תשיגו את התוצאה שאתם רוצים או אם תרחיקו אותה שנות אור. יש לה קשר ישיר להשפעה על מערכות היחסים האישיות שלכם, המקצועיות והעסקיות ולמעשה השפעה מכרעת בכל אינטראקציה בין שאדם אחד, ישיבה במקום העבודה, או מספר רב של אנשים במקביל, שלא לדבר על חשיפה במדיה הכתובה (עיתונות) או המצולמת (טלויזיה/ אינטרנט..)

תקשורת תוצאתית מקדמת – מאפשרת לנו לזהות כלים דרך הקשבה לצד השני, לצרכיו תוך כניסה לנעליו ובאופן מובהק לא משנה מי האדם שעומד מולנו. דרך אימוץ שיטה זו, נוכל להבין יותר את הצד השני, לתת לו את מה שהוא זקוק ודרך זו לסגור יותר עסקאות, להניע תהליכים ולתת מענה ממוקד ומדיוק יותר. לתקשורת התוצאתית ישנם ארבע שאלות מנחות בכל אינטראקציה שיסייעו לכם לתת מענה מדויק יותר לצד השני. ללא שיפוט וביקורת, אלא כניסה לעולם שלו, מזווית מבטו.

ואלו הן:

  1. איזו תוצאה חשוב לי להשיג? (תוצאה רצויה)
  2. מה אני חושב לגבי זה? (למה חשוב לי? האם זה אפשרי בעיני? מהם הנתונים/ עובדות שיש לי?)
  3. מה אני מרגיש לגבי זה? (איך ארגיש אם זה יקרה/ איך ארגיש אם זה לא יקרה, עד כמה אני רוצה את זה?)
  4. מה עלי לעשות כדי להגיע לתוצאה הרצויה? אם יש צד שני מעורב:
  5. איזו תוצאה חשוב לצד השני להשיג? (אם לא יודעים, להיעזר בשאלות התוצאתיות בהתאם לסיטואציה).
  6. כיצד אני יכול לסייע/ לתת מענה לצד השני? (עונה על צרכיו) ** אם יש סתירה בין הרצונות, לתת טיעונים מחזקים שיכולים לתת מענה לצרכיו גם אם באופן עקיף ככל שניתן. אם אין, שחררו ועברו לגורם אחר רלוונטי עבורכם.
  7. איך אני מבהיר לצד השני כיצד שת”פ/ סיוע למטרתי יכול לתרום/ לקדם אותו? עקרונות מנחים בתקשורת תוצאתית
  8. אמילי – להיכנס לנעלי הצד השני ולדבר משם. (אני מה יוצא לי מנקודת מבטו של הצד השני)
  9. שפת האני – לעולם לא להטיח אצבע מאשימה, אלא. אני מרגיש ש… (לא בגללך, בגללם, בגללו) היו אותנטיים, אף אחד לא יוכל להתווכח עם איך אתם מרגישים ובאופן זה תוכלו להעביר את המסר בלי למצוא את עצמכם במאבקי אגו או מאבקי כוחות.
TSI – Think Success Inspire
נושאים אלו שמורים תחת זכויות יוצרים ומהווים חלק משיטה שפותחה ע”י שרון אייזן
אין להעביר/ להעתיק/ להשתמש או לנתב מידע זה פרט למטרה שלשמה נשלח

Share this post

דילוג לתוכן