שרון אייזן
- ,
- , בלוג
יוצרים תוצאות 2021
לקראת סיומה של שנה אזרחית מאתגרת בעולם שהביאה עימה את המונח שינוי לרמות הקיצון הגדולות ביותר. שינוי שקורה אחת ל – 100 שנים עם מבט קדימה לשנה אזרחית חדשה 2021.
יוצרים תוצאות
יוצרים תוצאות. תובנות רבות מהשנה החולפת בכל הקשור ליצירת תוצאות, והשנה בסימן של יצירת תוצאות בתנאי אי ודאות חידדה עימה דיוקים רבים, חישוב מסלול מחדש ומיקוד במה כן במקום לשבת על הגדר ולחכות שהמצב יחזור לקדמותו.
חשיבה תוצאתית וגמישות מחשבתית הינה תכונה חשובה ליזמים, חברות וארגונים, כמו גם לבעלי עסקים, מנהלים וכל אדם שמסרב לתת לנסיבות החיצוניות להכתיב את השגרה או להתנהל מתודעת ה”אין ברירה”. היא מחייבת יצירתיות וחשיבה חדשנית, ואת היכולת להתאים את עצמנו באופן מהיר יחסית לשינויים. תכונה שהיא בגדר הכרח במיוחד בעולם משתנה כפי שאנו עדים לו כיום.
השנה הזו הוכיחה לנו יותר מתמיד שיצירת תוצאות חשוב שתהיה תלויה בנו ולא בגורמים או נסיבות חיצוניות. ואם זה לא הולך בדרך המוכרת והידועה כפי שחווינו כולנו במצבי שגרה, חשוב למצוא איך כן ולפעול מהר, חכם, ויצירתי בדרך שתהיה תואמת לצורך השעה ולמציאות החדשה. היות וכפי שכבר ראינו, אם נחפש את התשובות בחוץ, או בגורמים שאינם תלויים בנו הסבירות הגבוהה היא שנתאכזב. על כן, אם המציאות לא מתאימה לנו, חשוב שנעשה שינוי בכלים העומדים לרשותנו ובמה שכן תלוי בנו תוך לקיחת אחריות וסירוב בכל תוקף להיות קורבן של הנסיבות מאתגר ככל שיהיה. זהו שינוי תודעתי. שינוי מחשבתי. שינוי רגשי. ושינוי האופן בו אנחנו פועלים, מתקשרים עם עצמנו והסביבה.
כמו בכל דבר ישנם שיקולים של עלות מול תועלת. מצד אחד יש הרבה על מה להתלונן ובצדק. מצד שני במקרה הזה חשוב לפעול חכם מתוך הבנה כי מה שאנחנו מתמקדים בו גדל ומהר. לכל אחד מאיתנו יש משאבים מוגבלים (זמן, אנרגיה, כסף) אם נבזבז אותם על ערוצים לא מקדמים אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מאחור ולהפסיד במערכה שלנו מול עצמנו (בפן האישי, המשפחתי, הרגשי, הכלכלי).
על מנת ליצור תוצאות:
- חשוב לפני הכל להתמקד. ליצור פוקוס לגבי מה שחשוב לנו וליצור הפרדה בין עיקר ותפל. ולקחת בחשבון שכל מה שאנחנו בוחרים עכשיו יבוא על חשבון דבר אחר.
- להגדיר מהם היעדים, התוצאות שחשוב לי ליצור בשנה האזרחית החדשה. (חשיבה תוצאתית). היעזרו במפות חשיבה.
- לבחון מהם המשאבים העומדים לרשותי? (שיתופי פעולה, ידע, יכולות, נקודות חוזקה..)
- לבנות תוכנית המותאמת אלי באופן אישי שניתן יהיה ליישם לאורך זמן ולא לפרוש אחרי האתגר הראשון. כזו שתרגש אותי, שתהיה מספיק חשובה עבורי על מנת לתת לי את הדלק להתמיד. (הנעה לפעולה – Action time).
- ליצור סביבה תומכת – לא להיות לבד בתהליך, רצוי לבנות קבוצה תומכת, ליצור סיעור מוחות, התייעצות שתאפשר דיוק, עם אנרגיות טובות. (תקשורת מקדמת)
- חדשנות ויצירתיות – לא לפחד להעז, לצאת מאזור הנוחות ולהתמקד בערך שיהיה
“MUST HAVE
ולא
NICE TO HAVE”
אם למדנו משהו בשנה החולפת שמי שהמשיך לעבוד הוגדר כ”עובד/ת חיוני/ת” על כן וודאו כי הערך שאתם מספקים הוא חיוני גם במצבים של אי ודאות.
- להפוך חיסרון ליתרון – כיצד להפוך מצב מאתגר לכזה שמאפשר לנו נקודת יתרון והזדמנות. למשל, לרוב במצבי שגרה (שאנו כמהים לחזור אליהם) ממקמים אותנו במרוץ שלא מאפשר לנו לרוב מן להתפנות למה שחשוב לנו כפי שהיינו רוצים (זמן איכות עם בני משפחה, להתפנות לחלום שבער בנו ואופסן במגירה כי לו היה לנו זמן עבורו, לעשות חישוב מסלול מחדש ולדייק את הדרך, ליצור דברים חדשים שיוכלו לתת לנו ערך) חשוב לא לברוח לברירה הקלה בזמן שהתפנה לנטפליקס ודומיו, אלא להפוך את הזמן הזה למשמעותי. אל דאגה, תמיד ניתן לשלב. אך בחרו כיצד אתם נעזרים בחלון הזמן הזה לשדרג את עצמכם, להשקיע חשיבה על המקום בו הייתם עד עכשיו והיכן אתם רוצים להיות בעוד שנה מהיום. (ניהול רגשי ובחירה מודעת)
- סכמו את 2020 – יתרונות, וחסרונות. (יש גם יתרונות, לא הכל שחור ולבן). שחזרו מה היה לכם בשנה הזו. אם ניהלתם יומן תוכלו להיעזר בו ולדלות ממש נתונים לפי חודשים. חשבו במה ברצונכם להתמקד ולחזק ומה לשחרר. הפיקו תובנות. ופנו לתכנון 2021. חלקו את הדף ל: אישי, מקצועי/ עסקי, ופרטו מה הדברים שאתם מאחלים לעצמכם לשנה האזרחית החדשה. מהם היעדים שאתם מציבים לעצמכם ואיך בכוונתכם להגיע אליהם. על מנת לתכנן את 2021 באופן מיטבי, חשוב שתגשו לתכנון השנה החדשה אחר הפקת תובנות מהשנה שקדמה לה. כך תוכלו למקסם את התכנון קדימה האופן מדויק וטוב יותר.