הקשר בין המוח הרגשי לשינוי הרגלים

הרגש הוא מנוע – מניע אותנו לפעולה, מהווה פקטור משמעותי בקבלת החלטות והשחקן הראשי במערכות יחסית ותקשורת בין אישית. המוח הרגשי יכול להיות קטליזטור או מעכב (לשים לנו מקלות בגלגלים). הבית של הרגש הוא במוח, לכל רגש יש מיקום מסוים המשפיע עלינו באופנים שונים.

על מנת לתקשר רגש באופן מקדם חשוב שנבין איך המוח בנוי.

החלוקה המוכרת ביותר היא לשניים:

  1. אונה ימנית
  2. אונה שמאלית

כל אונה אמונה על חלקים שונים, האונה הימנית אחראית על צד שמאל של הגוף והשמאלית על אונה ימין. יתרה מזאת האונה הימנית אמונה על הרגש, היצירתיות והשמאלית על החשיבה הלוגית, והמבנית. חשוב שנכיר מה החלק הדומיננטי שלנו, על מנת להכיר את ה”אוטומטיים” שבאמצעותם אנו מתקשרים עם עצמנו ועם אחרים. אמחיש זאת בדרך הבאה:

על מנת לתקשר הגיון – ניתן לעשות זאת ע”י עובדות, נתונים, מאמרים, טבלאות – כל מה שפונה להגיון ולרציונל. כל מה שיוצר עוגן והמחשה לדברים הנאמרים.

על מנת לתקשר רגש – ניתן להמחיש בדוגמאות (המחשות ממשיות של לפני ואחרי) וסיפורים (אמנות סיפור הסיפורים) עם התחלה אמצע וסוף. כולנו אוהבים סיפורים, זו דרך מעולה להניע לפעולה, לשכנע, ולחבר למסר.

חלק זה עוזר להתמודד עם התנגדויות, לנהל תקשורת מקדמת ע”י פניה מותאמת אישית בהתאם לצד החזק יותר של האדם מולו אנו מתקשרים. לרוב האנשים יש אונה אחת דומיננטית יותר המשפיעה על דרך ההתקשרות שמדברת אליו/ אליה יותר. כך נדע אם להמחיש יותר בעובדות נתונים (אונה שמאל) או דוגמאות, סיפורים (אונה ימין) לכולנו יש את שתי האונות ולכן חשוב שנפנה לשניהם. עם היכרות קודמת מי עומד מולנו נוכל לדעת על מה לתת יותר דגש. ולא פחות חשוב מה מדבר אלינו יותר.

לכל רגש יש מיקום מוגדר במוח הרגשי, לכל אחד תפקיד המשפיע על חיינו. שם המשחק הוא מי מנהל את מי, אנחנו את הרגש או הרגש אותנו. ה”כניסה למאחורי הקלעים המאפשרת לנו לסרוק  היכן גר הפחד, הכעס, הדאגה, היכן ממוקם הזיכרון ואיפה נמצאת ההנאה, מה הסיפור שעומד מאחורי הנטייה להתמכרויות והיכן מתגוררים ההורמונים. כל אלו משפיעים עלינו מידי יום. ויכול לסייע לנו רבות בשינוי הרגלים. לכולנו יש הרגל אחד לפחות שאנחנו מתים לשנות. הבעיה שמעטים מצליחים, במיוחד אותם הרגלים שמקובעים שנים רבות ומהווים חלק בלתי נפרד מההתנהלות שלנו. חשוב שנבין יותר לעומק איך כל זה עובד.

ההרגלים שלנו משפיעים על ההתנהלות, על הצלחות, כישלונות ועל המקום בו אנחנו נמצאים בחיים. יש להם חשיבות עצומה בחיינו. הקשר בין הניהול הרגשי להרגלים שלנו חזק מאוד. לא קל לנו לשנות הרגל ולא בכדי. יש קשר הדוק בין גירוי לתגובה הנוצר ב- 21 הימים הראשונים. על כן, על מנת לשנות הרגל חשוב להתמיד בו 21 יום לפחות. ומשם להמשיך. זה לא אומר שהוכל להפסיק ביום ה- 22, אלא ההמשך יהיה קל יותר ועם פחות התנגדויות כפי שהיו לנו בהתחלה.

הרגל מחולק ל- 3 רבדים:

  1. הרגל עשייתי – פעולה שחוזרת על עצמה שוב ושוב עד שמתקבעת להרגל (אוטומט במוח) שאנו עושים בקלות נטולת מאמץ (נהיגה, פעילות ספורטיבית ועוד..)
  2. דומה לפעולות ישנם גם הרגל מחשבתי (מחשבה שחזרת על עצמה עד שמתקבעת והופכת לאוטומט), לראיה אנשים שנוטים לפסימיות או אופטימיות באזור הנוחות שלהם.
  3. הרגל רגשי  (רגש שחוזר על עצמו עד שמתקבע כחלק בלתי נפרד מאיתנו) – שמחה, עצב, כעס – רגש שמהווה “שחקן ראשי” בפלטת הרגשות שלנו. בפרשנות בסיטואציות שונות ובעיקר ביציאה מאזורי נוחות.

ההרגלים האלו פוגשים אותנו בסביבת העבודה וסביבת החיים האישיים שלנו.

על כן, סדנה זו משמעותית, חשובה ומאפשרת ליצור שינוי מהותי בהתנהלות – תוך שחרור הרגלים מעכבים, וחיזוק הרגלים מקדמים.

בהצלחה רבה!,

אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה,

שרון אייזן

One comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן